Bokrecension av Minneskymning i Litteraturmagazinet

Nu i veckan dök det på Litteraturmagazinet upp en trevlig recension av min roman Minnesskymning. Litteraturmagazinet är Sveriges största litterära magasin så det är ju extra trevligt med uppmärksamhet där. I synnerhet som den var positiv. Här kommer två citat.

”Författaren är skicklig på att skildra vardagsliv så att det bidrar till känslan av autenticitet utan att det stör spänningen”

”Det utvecklas också en berättelse om hur bedrägligt minnet kan vara, hur det påverkar ens verklighetsuppfattning och handlande.”

Den senare kommentaren är spännande, då det är första recensenten som lyfter fram just detta, och det följer en av de grundtankar jag hade när jag skrev boken. Romanen är inspirerad av flera andra verk, men en som i synnerhet färgat av sig är filmen Nattens ögon (Wait until dark) med Audrey Hepburn.

Ni kan hitta recensionen i sin helhet här: http://www.litteraturmagazinet.se/mattias-kuldkepp/minnesskymning/recension/henrik-elstad

2 reaktioner på ”Bokrecension av Minneskymning i Litteraturmagazinet

    • Om jag inte missminner mig så är det på estniska som Kuldkepp betyder Guldkäpp. Min kunskap i hebreiska är väl rätt obefintlig, men även google translate föreslår estniska om man försöker sig på en översättning 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s