Mina Romaner

28574980-origpic-73383d.jpg_0_0_100_100_162_241_85

Minnesskymning 

En ung kvinna hittas död i skogen vid Siljan och spåren leder polisen till den enstörige pensionären Evert Johansson. Tigande döms den gamle mannen under tung bevisbörda till livstids fängelse och bygden är i chock. Alla vill glömma och gå vidare, men varför ville Johansson inte tala? Och var han verkligen ensam om dådet? Den till Dalarna nyinflyttade dykinstruktören Anders Rask kan inte låta saken bero och börjar ställa trevande frågor, men nyfikenheten har sitt pris. Vakande ögon ruvar på en hemlighet och en krypande sanning uppdagas. Inom kort står Anders i centrum för händelser som driver honom och hans familj mot en oundviklig brant. 

Minnesskymning är en klassisk spänningsroman förlagd till det fiktiva samhället Jarlstorp vid Siljan i Dalarna. Handlingen visar ett Sverige i förändring, där konflikter sjuder under ytan i mötet mellan det gamla brukssamhället och den nya ekonomin, där fördomar gror och betvingas, och där kärlek och vänskap ställs på prov.

Detta är min senaste bok. 354 sidor. Inbunden.

Sagt om Minnesskymning:

Minnesskymning är en spännande bok som är svår att släppa när man väl börjat på den och jag sträckläste den faktiskt. Jag hoppas det inte tar alltför lång tid innan Kuldkepp kommer med nästa bok!

BOKBLOGGEN BOKLYSTEN

När jag läste om handlingen av Minnesskymning lät det verkligen som en bok i min smak och den levererade verkligen.

ZELLYS BOKBLOGG

Så kommer vi till handlingen i boken som enligt mitt tycke är väldigt bra, både spännande och ibland trevlig, riktigt småmysig faktiskt.” 

Sammanfattning: En läsvärd deckare med mycket spänning.

MIAS BOKBLOGG

”På det hela taget är Minnesskymning en lyckad deckare som har det mesta man som läsare efterfrågar. Mattias Kuldkepp visar prov på en riktigt fin berättartalang, och det ska bli spännande att se hur han väljer att utveckla den.”

JOHANNAS DECKARHÖRNA

Minnesskymning kan köpas direkt från förlaget Mörkersdottir:

http://morkersdottir.shop.textalk.se/sv/bocker/deckare-spanning/minnesskymning.html

eller från nätbutiker

http://www.adlibris.com/se/bok/minnesskymning-9789175990538

Inom kort hoppas jag att den även finns tillgänglig i välsorterade bibliotek, samt som e-bok.


De sista änglarna_Epub_Framsida3_lågupplöst

De sista änglarna/Efter Branden i Sodom

Tvillingsystrarna Joanne och Inés har aldrig bott tillsammans. De har aldrig träffats och aldrig talat med varandra. Ändå hör de ihop på ett plan de inte kan förstå. När omständigheter sliter dem ifrån sina invanda liv och kastar ut dem i en stormig och svårbegriplig tillvaro behöver de alla sina sinnen om de vill överleva, för plötsligt finner de sig jagade av okända män och eftersökta för mord.
Utanför Albuquerque i New Mexico sker samtidigt en hemsk flygplansolycka. Endast en person överlever, en okänd man som fångas på bild strax innan han spårlöst försvinner. Men vem är han? Den desillusionerade frilansjournalisten Richard Carter är säker på att han sett den okände överlevaren tidigare och beslutar sig för att göra sitt livs scoop.
Historierna om Joanne, Inés och Richard vävs samman i deras försök att finna svar, svar som de är i desperat behov av, för tiden är knapp.

Efter branden i Sodom är en skönlitterär fantastikroman som utspelar sig dels år 1992 och dels år 2010. Handlingen är förlagd till ett fåtal orter i USA, huvudsakligen Washington DC och indianreservatet Navajo Nation, men ett par historiska händelser utspelar sig utanför USA:s gränser. Boken har tre huvudkaraktärer: Joanne, Richard och Inés. Joanne och Inés är födda i olika delar av landet, men de är ändå tvillingar. De är födda till änglar, de första på tvåtusen år – fast de vet inte om det. Richard är en medelålders man vars Broadway-drömmar sprack och han landade i ett arbete som frilansande journalist. Slumpens vindar väver samman deras berättelser när de finner sig eftersökta av okända män. För att förstå vad som händer tvingas de nysta kring de orsaker som en gång i tidernas gryning förintade sägenomspunna Sodom och Gomorrah.

Boken kan köpas direkt i butik från sciencefiction-bokhandeln i Stockholm eller från de flesta svenska nätbokhandlare. Exempelvis Adlibris:


cover

Konsten att rädda sitt skinn

Konsten att rädda sitt skinn är första boken i serien Den ofrivillige hjältens handbok och är en roman inom kategorin komisk/lättsam fantasy som utspelas under en blandning av medeltid och tidig industrialisering. Boken har ett flertal trådar som vävs ihop under bokens gång för att sedan föras samman på slutet. Många skratt utlovas.

Huvudkaraktärerna i berättelsen är två kvasihjältar, Oxen och Råttan. De bor i den flytande och lätt kaotiska staden Troglund, där ett mystiskt sällskap planerar röja undan den hårdföra furstinnan av Troglund. Råttan och Oxen är inte typerna som normalt bryr sig om någon annans hälsa än sin egen, men efter att ha blivit falskt anklagade för mord påbörjas en galen jakt för att rentvå sina namn (och som en bieffekt rädda furstinnan). Under deras framfart hamnar de i slang med blodtörstiga pirater, gentlemannamässiga ballongresenärer, jazzspelande indianer, galna astrologer, äregiriga präster och prästinnor, tankspridda munkar, häxor, professionella mörderskor och sist men inte minst en stad i spänd förväntan inför den stundande trippelbollturneringen, årets höjdpunkt.

Utgivningsdatum är satt till senare i vår, först ska ett antal recensenter få säga sitt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s