De sista änglarna

De sista änglarna_Epub_Framsida3_lågupplöst

De sista änglarna/Efter Branden i Sodom

Tvillingsystrarna Joanne och Inés har aldrig bott tillsammans. De har aldrig träffats och aldrig talat med varandra. Ändå hör de ihop på ett plan de inte kan förstå. När omständigheter sliter dem ifrån sina invanda liv och kastar ut dem i en stormig och svårbegriplig tillvaro behöver de alla sina sinnen om de vill överleva, för plötsligt finner de sig jagade av okända män och eftersökta för mord.
Utanför Albuquerque i New Mexico sker samtidigt en hemsk flygplansolycka. Endast en person överlever, en okänd man som fångas på bild strax innan han spårlöst försvinner. Men vem är han? Den desillusionerade frilansjournalisten Richard Carter är säker på att han sett den okände överlevaren tidigare och beslutar sig för att göra sitt livs scoop.
Historierna om Joanne, Inés och Richard vävs samman i deras försök att finna svar, svar som de är i desperat behov av, för tiden är knapp.

Efter branden i Sodom är en skönlitterär fantastikroman som utspelar sig dels år 1992 och dels år 2010. Handlingen är förlagd till ett fåtal orter i USA, huvudsakligen Washington DC och indianreservatet Navajo Nation, men ett par historiska händelser utspelar sig utanför USA:s gränser. Boken har tre huvudkaraktärer: Joanne, Richard och Inés. Joanne och Inés är födda i olika delar av landet, men de är ändå tvillingar. De är födda till änglar, de första på tvåtusen år – fast de vet inte om det. Richard är en medelålders man vars Broadway-drömmar sprack och han landade i ett arbete som frilansande journalist. Slumpens vindar väver samman deras berättelser när de finner sig eftersökta av okända män. För att förstå vad som händer tvingas de nysta kring de orsaker som en gång i tidernas gryning förintade sägenomspunna Sodom och Gomorrah.

Boken kan köpas direkt i butik från sciencefiction-bokhandeln i Stockholm eller från de flesta svenska nätbokhandlare. Exempelvis Adlibris: