Konsten att rädda sitt skinn

cover

Den flytande staden Troglund har problem. Fast den vet inte om det än. Ett mystiskt sällskap ruvar på illasinnade planer, men in i dess väg stövlar helt aningslöst de goda vännerna Råttan och Oxen. Kamraterna kastas i fängelse och träffar den tokige astrologen Günter samtidigt som de blir falskt anklagade för mord. Det är början på en hisnande resa för vännerna att rentvå sina namn och i förbifarten eventuellt rädda staden. En stad som bara tänker på en sak. Den stundande trippelbollsfinalen.

Konsten att rädda sitt skinn är en humoristisk fantasyroman i serien Den ofrivillige hjältens handbok. Handlingen utspelar sig i sjönationen Issimiladen, en magisk värld där medeltid och tidig industrialisering lever sida vid sida. Bokens trådar vävs successivt ihop allteftersom ränksmidande präster, falska nunnor, hjälpsamma häxor, statliga mafiosos och jazzälskande kannibaler korsar kumpanernas väg. Välkommen in i en galen värld!

Går att köpa från:

Fysiskt i butik från sf-bokhandeln samt på nätet t.ex

https://www.sfbok.se/produkt/konsten-att-radda-sitt-skinn-169658

https://www.bokus.com/bok/9789198316322/konsten-att-radda-sitt-skinn/

 

Recensioner av Konsten att rädda sitt skinn:

”Språket är bra och genomarbetat. Handlingen flyter på bra och är spännande och rolig rakt igenom.”

”Jag njöt verkligen med att läsa denna och hoppas på att vi kommer att återvända till staden Troglund och dess udda invånare många gånger.”

”Jag måste säga att Mattias Kuldkepp med denna bok är en riktig värdig arvtagare till Pratchett

http://hakanshylla.blogspot.com/2018/07/mattias-kuldkepp-konsten-att-radda-sitt.html

”När någon säger humoristisk fantasy är det oundvikligt, tankarna går till Terry Pratchett och Douglas Adams. För de flesta författare blir det en kvarnsten, det är mycket att leva upp till och få som lyckas… Kuldkepp lyckas doc, med ett världsbygge som känns både träffsäkert och absurt och ett persongalleri som passar in i vilket rollspelssammanhang som helst – och det är en komplimang! Varje kapitel lockar till leenden.”

Rollspelstidningen Fenix